scrollTop top

Beter time management geeft rust

Beter time management geeft rust

Geschreven met input van Twenty Four Webvertising.

Was er veel opspraak tegen kantoortuinen, blijkt ook het thuiswerken veel afleidingen te geven. Van de post die je op de mat hoort vallen tot kinderen die de kamer inlopen of de wasmachine die laat horen dat de was klaar is.

Afleidingen de baas worden, is niet altijd eenvoudig. Soms weet je niet ineens wat je afleidt. En dat is niet gek. Je brein reageert namelijk anders op thuiswerken dan op werken op kantoor, de werkvloer of op school. Thuis zijn er andere energielekken en andere afleidingen. En dat geldt niet alleen voor jou.

Leidinggeven is voorbeeld geven

Het goede voorbeeld geven werkt niet alleen bij (kleine) kinderen. Ook volwassenen zijn geneigd om gedrag te kopiëren. Zeker van een leidinggevende of iemand waar ze naar opkijken. Mag ‘de baas’ langer lunchen, dan zie je snel dat de teamleden het ook minder nauw zullen nemen met de tijden. Hetzelfde geldt andersom. Stuur jij in de avond nog mailtjes, zullen je werknemers ook de grenzen verleggen. Op zich hoeft dat voor een keer niet erg te zijn, maar als grenzen tussen werk en privé vaag worden, zal dat op den duur stress opleveren en daar is niemand bij gebaat.

Goed omgaan met je tijd is daarom belangrijk. Als je medewerkers leren hoe ze hun tijd beter kunnen indelen, zorgt dat voor een betere thuissituatie en dus een minder gestreste collega waardoor je een beter functionerend team krijgt. Meer inzicht in je tijd krijg je door een training timemanagement. Niet alleen leer je hoe je om kunt gaan met tijd, maar ook zorgt time management ervoor dat je meer rust in je hoofd krijgt en de werkdag effectiever verloopt.

Neem af en toe afstand

Ben jij de spin in het web en ligt er veel op je bordje? Zeker nu je niet even naar collega’s kunt lopen, heb je misschien de neiging vaker contact te zoeken. Besef dan dat stilstaan en nadenken over de keuzes voor de langere termijn ook belangrijk zijn. Dat doe je door bewust afstand te nemen. Zeker ook als je thuiswerkt. Afstand nemen levert inzichten op. Het is daarom goed om ook je team te stimuleren om tijd voor zichzelf in te plannen.

Teamuitje

Heb je nu geen teamuitje? Creëer dan toch een online momentje voor je team. Maar dan wel op een bijzondere manier natuurlijk. Dat kan bijvoorbeeld door samen een online workshop te volgen. Doe je dat met een onderwerp dat gaat over het thuiswerken en alles wat daarmee te maken heeft. Zoals ‘Vol focus en energie de dag door’, ‘Iedere dag je inbox leeg’, ‘Afleiding de baas’, ‘Prioriteiten stellen’ of  ‘Alles in 1x goed’.  Zo geef je je team direct ook handvatten om privé en thuis beter te combineren. Maak er een echt team ‘uitje’ van door een lunch of een hapje en drankje bij de teamleden thuis te bezorgen. Zo kun je na de interactieve workshop nog even samen naborrelen of lunchen en de opgedane ervaringen uitwisselen. Je kunt kiezen voor 40 minuten, 1,5 uur of een halve dag.  


Ces articles peuvent vous intéresser

Devenez gratuitement membre de Club123vitalité et recevez les meilleurs articles par e-mail !