scrollTop top

Business AM wordt Business AI – deel 0

Business AM krijgt een op kunstmatige intelligentie gebaseerd beursplatform

Omdat we bij Business AM alle vormen van vooruitgang omarmen – en welk soort vooruitgang is tastbaarder dan technologische vooruitgang? – bieden we vanaf september een hoogtechnologisch voorspelmodel voor de beurs aan. Dat model zal gebruik maken van AI, of kunstmatige intelligentie, en is uniek voor de (financiële) media in ons land.

Robots

Maar wacht even: ‘gaan robots nu je job doen?’ horen we de lezer – bezorgd als-ie ongetwijfeld vaak is over ons emplooi – al denken. Want wat is kunstmatige intelligentie anders dan androïden die de mens een helpende hand bieden (lees: iemands job afpakken)?

Als we het hebben over kunstmatige intelligentie doemt inderdaad een spookbeeld op van een futuristische wereld met een kaste robothelpers waar een unheimische dreiging van uitgaat – dat beeld werd gecreëerd door het artistieke genre van de sciencefiction.

De concrete implementatie van AI is echter minder filmisch, maar niet minder interessant dan dat.

Stap voor stap

“AI heeft het potentieel om de manier waarop industrieën werken te veranderen, door complexe taken te automatiseren,” stelt het financiële persbureau Bloomberg – waar we ons een beetje aan spiegelen.

Een andere: “AI kan de consumptie, het begrip en de verwerking van gegevens mogelijk maken in hoeveelheden en met snelheden die nooit voor mogelijk werden gehouden.”

AI omvat alle vormen van machinale of geautomatiseerde leerprocessen – niet alleen op mensen lijkende robots dus.

De bedoeling van deze column is om stapsgewijs te achterhalen hoe AI iets voor ons als bedrijf gaat betekenen. Want geloof me, lieve lezer; wij weten er op dit moment even weinig van als jij.

Elke week in augustus zullen we daarom virtueel samenzitten met de firma die het platform voor ons uitwerkt en verslag uitbrengen van hoe zij deze technologische revolutie ontketenen. Stap voor stap dus, en met veel aandacht voor interessante technische bijzonderheden.


Devenez gratuitement membre de Club123vitalité et recevez les meilleurs articles par e-mail !