scrollTop top

Een nieuwkomer in de zeer beperkte kring van trappisten

Een nieuwkomer in de zeer beperkte kring van trappisten

De twee trappisten van de abdij van Westmalle verwelkomen een zusje.

Terwijl de Wall Street Journal zich zorgen maakt over het tekort aan roeping en dus aan mankracht voor onze trappistenmonniken – wat geleid heeft tot de uitsluiting van de Achelse trappist uit de officiële trappistenclub – gebeuren er nieuwe ontwikkelen in de Belgische brouwerijen. Dit gebeurt echter met mondjesmaat: met tripel Rochefort Triple Extra, die een paar maanden geleden werd gelanceerd, of de nu zo geliefde Chimay Dorée, die in 2013 werd gelanceerd.

De twee kloosterbrouwerijen krijgen nu gezelschap van de abdij van Westmalle, dat Westmalle Extra lanceert. Wat maakt Wesmalle Extra zo speciaal? Slechts 4,8% alcohol, precies hetzelfde alcoholpercentage als Chimay Dorée. Een marketing positie? Iedereen kent het ongelooflijke en benijde succes van Orval en zijn 6,2%.

Net als zijn andere zusterbieren zal de Westmalle Extra een bier van smaak zijn, aldus de abdij. De gist die in de Extra wordt gebruikt is dezelfde als in de Tripel of de Dubbel. Het grote verschil is dat er geen suiker wordt toegevoegd, wat leidt tot een hoger alcoholgehalte. De Extra zal ongetwijfeld verfrissender zijn.

Met mate consumeren, spreekt voor zich. (am)


Devenez gratuitement membre de Club123vitalité et recevez les meilleurs articles par e-mail !