scrollTop top

NFT van ‘Charlie bit my finger – again’ verkocht voor 760.000 dollar

NFT van ‘Charlie bit my finger – again’ verkocht voor 760.000 dollar

De familie die Charlie bit my finger – again veertien jaar geleden postte op YouTube, heeft het nu verkocht als NFT voor meer dan 760.000 dollar (622.000 euro). Het filmpje werd zoals beloofd ook van YouTube gehaald.

In de video zien we de twee broers Harry en Charlie Davies-Carr die samen in de zetel zitten. Harry steekt zijn vinger in de mond van de eenjarige Charlie en die bijt erop. Dan spreekt Harry de beroemde zin uit: “Charlie bit me!”. Zaterdag begon de veiling voor de NFT van het filmpje, die zondag afsloot. Het gezin kreeg 622.000 euro aangeboden en haalde, zoals beloofd, het filmpje offline. Kopieën zijn wel nog steeds te zien.

Explosieve groei aan NFT’s

Zaterdag was de 14de verjaardag van het filmpje, dat sinds 2007 meer dan 882 miljoen keer bekeken werd en dus een virale hit mag genoemd worden. De verkoop van NFT’s kent dit jaar een explosieve groei. Video’s en memes zoals Leave Britney Alone en David After Dentist, de originele files, werden allemaal al verkocht en dat soms voor een half miljoen dollar per stuk. “Onze family heeft echt kunnen profiteren van het betaalsysteem van YouTube sinds ik de video op het platform heb geplaatst”, zegt Howard Davies-Carr, de vader van Charlie die het filmpje filmde aan Insider. “Het heeft ons echt geholpen om de zonen een schitterende start van het leven te geven. De persoon die de veiling won, mag ook een nieuwe video opnemen met Harry en David, die nu respectievelijk 17 en 15 jaar zijn.

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token, wat vrij vertaald een niet vervangbaar token is. Een NFT laat je toe om het eigenaarschap te kopen of te verkopen van unieke digitale voorwerpen en ook kan je door blockchain bijhouden wie er de eigenaar is. Technisch gezien kan je alles wat digitaal is als NFT kopen of verkopen, zoals gif’s, liedjes, filmpjes en tekeningen.


Devenez gratuitement membre de Club123vitalité et recevez les meilleurs articles par e-mail !